Adresa: Str. 22 Decembrie 1989
Bl. 32, Sc.2, Ap,4
CRAIOVA, DOLJ

Tel/Fax: 0251-581 790
E-mail:
Web: www.5stars.ro

Program:
Luni    9:30  - 14:30
Marti  12:30  - 17:30
Miercuri    9:30  - 14:30
Joi  12:30  - 17:30
Vineri    9:30  - 14:30

Consultatie Online - eBook
« Terapii naturiste
Fitoterapia

Fitoterapia - utilizarea plantelor medicinale in scop terapeutic - are o vechime de mii de ani si o eficienta deja dovedita. Ea foloseste plantele sub forma de extracte totale, spre deosebire de medicina alopata care recomanda doar substante extrase din plante.

Tratamentul cu plante medicinale da rezultate foarte bune in afectiunile usoare, functionale sau in stadiile incipiente ale bolilor. In bolile cronice, in care a aparut deja afectarea organica, fitoterapia are un rol adjuvant si poate contribui la o partiala reversibilitate a simptomelor sau leziunilor.

Aceste afirmatii se aplica la modul general, deoarece se constata in practica medicala ca important este pacientul si nu boala (diagnosticul), caci adeseori dorinta bolnavului de a se vindeca poate face adevarate minuni, in pofida statisticilor nefavorabile ale bolii de care acesta sufera.

De asemenea, exista practicieni ai medicinei naturale care au demonstrat, prin studii efectuate in clinici, ca bolile grave pot fi vindecate. A se consulta, in aceasta directie, cartea doctorului Dean Ornish - "Revolutie in terapia bolilor de inima" (aparuta si la noi in tara), in care acesta arata cum leziunile coronariene grave sau ateroscleroza sunt fenomene reversibile daca se urmeaza un program de tratament naturist, sau lucrarea doctorului Max Gerson - "Terapia cancerului".

Exista si practicieni naturopati nemedici care aduc numeroase marturii ale unor cazuri vindecate prin terapii naturale (ex. Rudolf Breuss – Modalitati de tratare a cancerului, leucemiei si a altor boli aparent incurabile s.a.m.d.).

In general, raspund bine la tratamentul fitoterapeutic urmatoarele boli:
- alergiile, astmul bronsic, reumatismul (unele forme), bolile de piele;
- bolile psihosomatice, nevrozele, insomnia, tulburarile de memorie la varstnici;
- infectiile cronice microbiene, parazitozele, unele afectiuni virale;
- starile de stres si epuizare, carentele in anumite vitamine si minerale;
- intoxicatiile cronice, hipercolesterolemia;
- ulcerul gastro-duodenal, dischinezia biliara, enterocolita, colonul iritabil.

Atentie! Efectele plantelor se instaleaza in timp si necesita o administrare prelungita - de la 2-3 saptamani la cateva luni, in functie de gravitatea si vechimea bolii, reactivitatea organismului si perseverenta bolnavului in a urma tratamentul. In cazul bolilor foarte grave, tratamentul poate dura si 2-3 ani, urmand o schema terapeutica indicata de medic.

Contraindicatiile fitoterapiei. Nu vom apela la fitoterapie in situaţiile urgentelor medicale (cu foarte mici exceptii) sau chirurgicale si nici in cazul bolilor infectioase grave (ex. septicemii, meningite etc.).

Home | Personal | Servicii | Informatii | Cercetare medicala | Intreaba Medicul